Mötesplats inte parkeringsplats – XR tar över parkeringen på Davidshallstorg

24

SEP

Extinction Rebellion, Malmö

Aktioner

VAD?

Extinction Rebellion tar över parkeringsplatsen på Davidshallstorg för att visa vilka möjligheter som finns att skapa ett torg för människor istället för bilar.

VAR?

Parkeringsplatsen på Davidshallstorg

NÄR?

24 september kl.10.

HUR?

Kom till torget med din cykel (eller barnvagn, skateboard osv), parkera den på en parkeringsruta, betala din parkeringsplats och vips – torget är vårt! På varje parkeringsplats väntar samtal med klimataktivister samt olika aktiviteter. Vad vill du använda din ruta till?

Är du intresserad av att vara med i planeringsarbetet inför aktionen kommer vi ha ett planeringsmöte med skylttillverkning (ex. registreringsskyltar till cykeln) söndagen den 28/8 kl. 13.00 i Rebellkällaren, Fågelbacksgatan 23 A Malmö.

VARFÖR?

Bilen är ett problematiskt fordon som med sina utsläpp både bidrar till förvärring av den pågående klimatkatastrofen men också till att kraftigt sänka luftkvaliteten i det område där bilen framförs. Bilen tar också mycket plats i förhållande till hur många som använder den och hindrar både vuxnas och barns rörelsemönster samt inskränker vårt levnadsutrymme i staden där vi bor.

När man tillåter sig att drömma fritt finns det oändligt många ideér för vad de kvadratmeter som nu används som parkering skulle kunna vara istället: uteservering, torghandel, boulebana, träd som ger skuggiga sittplatser, lekplats, stadsodling osv osv. På detta sätt skulle torget och dess yta gagna många fler människor än de få som har en bil parkerad där idag.

Låt oss drömma fritt och skapa mötesplatser.

VILKA ÄR VI?

Extinction Rebellion (XR) är en internationell klimatrörelse som använder fredlig civil olydnad för att uppmärksamma och kräva omställning och systemförändring. Läs mer om våra krav och principer: https://extinctionrebellion.se/om-oss/


November

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
-
-
7
8
13
26
27
29