Global Klimatstrejk 15 September i Stockholm

15

SEP

Fridays For Future Stockholm, Stockholm

Demonstration

Detaljer

Fridays For Future globala klimatstrejk i Stockholm, även i samband med Week Of Action. Vi ställer oss på Mynttorget 15 September för att sätta tryck på politikerna och makthavarna att göra mer för att nå klimaträttvisa.

Den 22 september har vi dessutom en stor Klimatstrejk i samband med slutet av Week Of Action, så vi ses väl på den 22 september med för att marchera och demonstrera på Stockholms gator? . Länk till Facebook event för 22 september https//fb.me/e/1jAhbnjKM

Fridays For Future har strejkat för klimaträttvisa sedan 2018. Nu fortsätter vi demonstrera för att förena Sverige bakom ett budskap vi behöver en grundläggande förändring av våra politiska och ekonomiska system för att möjliggöra klimaträttvisa. Och tillsammans kan vi Vara Hoppet som behövs för att ta oss ur klimatkrisen. Att demonstrera är vår demokratiska rättighet och skyldighet. Ett systemskifte är bara möjligt om alla delar av samhället går samman i en folkrörelse som gemensamt pressar makten.

OBS!

Det är viktigt för oss alla att detta blir en fredlig, partipolitiskt obunden & oberoende manifestation. Därför ber vi er att helt undvika loggor för partier & politiska nätverk och företag.

Ta med banderoller & skyltar med budskap kopplat till denna strejk och vad ni vill förmedla & stå upp för just denna dag. Tack för att ni respekterar detta.

VAD DU KAN GÖRA FÖR ATT HJÄLPA TILL

SPRID ORDET!

Bland det mest värdefulla du kan göra för att hjälpa till är att sprida ordet om eventet - till klasskamrater, familj, vänner och alla du känner, för att se till att det här blir en så stor & slagkraftig skolstrejk som möjligt!

BIDRA EKONOMISKT!

Med den här typen av event och manifestationer tillkommer en hel del kostnader i form av teknik, säkerhet, material, etc. Eftersom FridaysForFuture är en ideell rörelse är evenemanget det också och varje bidrag är varmt välkommet!

Swish Swisha 123 062 66 97 (Föreningen Live Green)

BG 5876-3384 (Stödföreningen Fridays For Future Sverige)

Medd FFF STHLM

(OBS! Viktigt att inte glömma meddelande så pengarna kommer rätt)

HJÄLP TILL SOM FUNKTIONÄR!

På Vill du hjälpa till att göra storstrejken 22/8 eller Globala strejken 15/9 i Stockholm till en succé som funktionär? Toppen! Intresse anmäl dig direkt till sophia.axelsson@fridaysforfuture.se så återkommer vi inom kort med mer detaljerad information! (Tyvärr måste man vara 18 år eller äldre för att kunna vara funktionär!)

Mer information om strejker i Sverige: fridaysforfuture.se


November

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
-
-
7
8
13
26
27
29