Demonstration mot hyreshöjningar

15

OKT

Ort till ort - Sundbyberg, Stockholm

Demonstration

I höst inleds hyresförhandlingarna inför 2024. Det senaste året har präglats av rekordhöga hyreshöjningar och i Stockholm låg den genomsnittliga höjningen på 4,2%. Detta i kombination med lågkonjunktur, inflation och en svindlande levnadskostnadskris har gjort att många knappt har råd att bo kvar, eller tvingas dra ner på andra kostnader för att kunna betala hyran. Dessutom drog många av fjolårets förhandlingar drog ut på tiden och hyresgäster tvingas nu att retroaktivt betala den höjda hyran. Vi har med andra ord inte råd med ytterligare hyreshöjningar nästa år.

Ort till Ort, Allt åt Alla, Ung Vänster Storstockholm och SUF bjuder därför in till demonstration mot de årliga hyreshöjningarna för att visa vårt missnöje mot hyresvärdarnas och fastighetsägarnas orimliga yrkanden, men också för att kräva att Hyresgästföreningen inte ger vika.

Sänk hyrorna! Stå upp för hyresgästerna!

Om hyresförhandlingarna

30/9 lämnar privata och kommunala hyresvärdar in yrkanden på hyreshöjningar och påbörjar förhandling med Hyresgästföreningen, som varje år förhandlar hyran för majoriteten av Sveriges hyresgäster. De allmännyttiga bolagens hyreshöjningar är normsättande för hur hyran höjs för privata värdar och förhandlingarna med t.ex. Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder är därför avgörande för dig oavsett om du bor hos en allmännyttig eller privat hyresvärd.

Läs mer: https://www.facebook.com/events/3535811256634789/


November

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
-
-
7
8
13
26
27
29