Demonstration: Bygg bort krisen – bygg bostäder!

6

FEB

GS, Byggnads & Byggnads, Stockholm

Demonstration

Vill du också ha ett jobb att gå till? Att unga ska kunna flytta hemifrån? En trygg bostad som du har råd att bo i? Är svaret ja, kom till Sergels torg den 6 februari kl. 17 och visa regeringen att vi är många som kräver åtgärder för ökat bostadsbyggande. Alla som ställer sig bakom budskapet är välkomna:

Bygg bort krisen - bygg bostäder!

VARFÖR?

Bostadsbyggandet är nere på rekordlåga nivåer. Flera tusen människor inom byggbranschen och träindustrin förlorar jobben, och risken är att krisen blir värre. Samtidigt är bostadsbristen enorm. Ett byggstopp kommer få stora konsekvenser för hela samhället.

Regeringen gör ingenting utan står bara och tittar på när byggkrisen förlamar vårt land och sviker landsbygden. Det duger inte! Nu är det dags att sätta in åtgärder innan det är för sent. Byggsektorn är en viktig motor för ekonomin i stort. En byggnadsarbetare sätter tre andra i arbete.

VAD HÄNDER SEN?

Efter demonstrationen går vi till riksdagen för att lämna över namninsamlingen till bostadsminister Anderas Carlson (KD). Skriv under du också!

https://www.mittskifte.org/p/byggbostader

ARRANGÖRER

Byggnads och GS-facket står bakom demonstrationen och namninsamlingen.

Uppropet startades av byggnadsarbetare i Stockholm, Rädda jobben gruppen och Byggnads Stockholm-Gotlands medlemskretsar.

Adress

Sergels torg
111 57 Stockholm
Sweden

Källa: https://www.facebook.com/events/862856475580885/