Du sköna nya vård Boksamtal med Anna Gustafsson

6

FEB

Gemensam Välfärd & ABF Stockholm, Stockholm

Samtal

Enligt hälso- och sjukvårdslagen ska vården inte göra skillnad på vem som får vård, och den ska vara lika oavsett bakgrund och oavsett var i landet man bor. Men på senare år har röster för att svensk sjukvård inte lever upp till behovsparagrafen blivit allt mer högljudda. Det har skett en marknadsanpassning som ökat utbudet av lättillgänglig vård i vissa delar av landet och i vissa stadsdelar. Samtidigt har antalet vita fläckar, där vården blivit allt mer svårtillgänglig, ökat.

I boken Du sköna nya vård letar sig journalisten Anna Gustafsson djupt in i både maktens och sjukhusens korridorer för att få svar på frågan är den svenska sjukvården verkligen till för alla?

Varmt välkomna på boksamtal i ABF-huset!

Anna Gustafsson är inrikesreporter på Dagens Nyheter. Hon har tidigare bl.a. gett ut boken Konsulterna – Kampen om Karolinska (tillsammans med Lisa Röstlund).

Medverkar gör också Göran Dahlgren, gästprofessor vid University of Liverpool och tidigare chef för Socialdeparetmentets sjukvårdsenhet samt författare till Framtidens sjukvårdsmarknader, När sjukvården blev en marknad och Jämlik vård – en handlingsplan (tillsammans med Lisa Pelling).

Samtalsledare Lisa Pelling, statsvetare och chef för tankesmedjan Arena Idé.

Tid 6 februari kl. 18.00 Plats ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm.

Medarrangörer Gemensam Välfärd och ABF Stockholm

Anmäl dig här https//mailchi.mp/80d2b635dfe7/2aggyxg95z

Adress

ABF-Huset
Sveavägen 43
111 34 Stockholm
Sweden

Källa: https://www.facebook.com/events/1043503540246848/