En kväll i solidaritet med författare och journalister i Palestina

13

FEB

Bröd & Rosor, Stockholm

Läsning Utställning

Välkomna till en kväll i solidaritet med författare och journalister i Palestina!

De senaste månaderna har varit de dödligaste på många decennier i området mellan Jordanfloden och Medelhavet. Bland de döda finns ett stort antal journalister och författare. Minst tretton palestinska författare och 79 journalister har dödats i Gaza sedan kriget bröt ut. Den israeliska staten angriper inte bara författare och journalister, utan också infrastrukturen för litteratur och kulturliv.

För att hedra och uppmärksamma våra kollegor i Palestina bjuder vi in till en kväll i solidaritet med Gaza. Det blir uppläsningar av såväl texter av palestinska författare som nyskrivna texter av svenska författare. I ljudutställningsrummet på medborgarhuset presenteras ett kollektivt ljudverk av svenska författare. Under kvällen blir det läsningar av: Monica Aasprong, Babak Behdjou, Emil Boss, Sandy Ceesay, Ali Derwish, Athena Farrokhzad, Sara Gordan, Linn Hansén, Balsam Karam, Nora Khalili, Lina Rydén Reynolds, Nachla Libre, Kholod Saghir, Ellen Nordmark, Burcu Sahin, Lizette Romero Niknami, Elnaz Baghlanian, Donia Saleh, Jenny Tunedal, America Vera-Zavala, Michele Masucci, David Zimmermam m.fl.

Medverkande i ljudverk: Ylva Gripfeldt, Hanna Johansson, Petra Mölstad, Andrzej Tichý, Marie Silkeberg, Lina Ekdahl, Johanna Wallin, Iman Mohammed, Elise Karlsson, UKON, Leif Holmstrand m. fl.

Arrangör: Bröd och Rosor

Tid: Tisdag 13 februari kl. 18.00

Plats: Hägerstensåsens medborgarhus, Stockholm

Ljudverket går att ta del av vardagar 09.00-22.00 från 13 februari till 8 mars i ljudutställningsrummet på Hägerstensåsens medborgarhus.

Om Bröd & Rosor: Bröd & rosor är ett litterärt sällskap för kvinnor och transpersoner vars liv och litterära arbete villkoras av migration och rasism. Vi är en aktionsgrupp som verkar i en lång tradition av liknande initiativ tagna av icke-vita kvinnor i syfte att skapa solidariska rum bortom den vita blicken.