Kom och visa våra politiker att du också är orolig för klimatet💚

9

APR

Rebellmammorna Nyköping, Nyköping

Aktion

Hej bästa Nyköpingsbor!

Skulle du vilja se att Nyköpings kommunalpolitiker satsade på att prioritera klimat- och miljö-frågor?

Det vill vi också! Under hösten har vi i olika konstellationer uppvaktat kommunfullmäktige på plats och uppmuntrat dem till just det. Det har väckt uppmärksamhet, vi har fått fina samtal med våra makthavare och vi har känt att det är en av alla vägar vi kan påverka. Vi behöver på alla plan i samhället visa vad vi önskar för förändringar och det här är ett möjligt sätt!

2023 var det varmaste året som någonsin uppmätts globalt, och är det någon gång vi måste börja agera är det NU. Beslutfattarna behöver vårt stöd för att kunna fatta beslut som krävs för att få en rättvis och hållbar framtid, och det går att göra förändringar redan 2024!

Vill du vara med? Kul!

Nästa kommunfullmäktige är 9/4.

Det vi gör att vi ses utanför stadshuset 18.20, 18.30 går vi in och sedan står vi helt enkelt utanför salen där de sammanträder. De går in i salen vid kl 19, så det hela tar ca 40 min. De som vill är välkomna att stanna för att lyssna under kommunfullmäktige (som är öppet för allmänheten) och det går också att ställa frågor till politikerna.

De som känner att de vill pratar med politikerna, annars pratar vi med varandra- det viktigaste är att vi syns och vågar visa att vi är många som vill och önskar att Nyköping tar ett stort steg i rätt håll mot en hållbar framtid.

💚

Adress

Nyköping
Stadshuset
Sweden

Källa: https://www.facebook.com/events/411841108098331/