Stoppa HMs snabbmode nu!

13

APR

Extinction Rebellion Norrköping, Norrköping

Aktion

STOPPA ÖVERPRODUKTIONEN AV SNABBMODE NU

Delta i en kampanj mot H&M och snabbmodeindustrin!

Modeindustrin står för en tiondel av de globala utsläppen av växthusgaser, och svenska H&M är ett av de största företagen globalt. H&M skapar vinster åt redan förmögna ägare på bekostnad av människor och miljö. Snabbmodeindustrin kan aldrig blir ekologiskt och socialt hållbar.

VAR och NÄR?

Kl. 11.30 Samling på Sensus, Teatergatan 3 Kl. 13.00 Aktionsstart

VAD?

Vi gör en aktion där vi sprider budskapet om de verkliga kostnaderna av snabbmodeindustrin och kräver förändring. Du kan delta helt utan juridiska risker, eller välja att agera med fredlig civil olydnad. Under samlingen får du all info du behöver för att känna dig trygg, oavsett beslut!

VÅRA KRAV

  1. Stoppa överproduktionen av snabbmode nu! Vi kräver minskad produktion av kläder och att H&M tar ansvar och slutar skapa trender som triggar onödig konsumtion.
  2. Schyssta villkor i klädindustrin! Vi kräver löner som går att leva på för textilarbetare och säkra arbetsförhållanden.
  3. Rättvis tillgång till kläder för alla! Alla människor måste få tillgång till bra kläder efter behov. Medel- och höginkomsttagare, som har högst klimatpåverkan, behöver minska konsumtionen mest.

Adress

Sensus
Teatergatan 3
Norrköping
Sweden

Källa: https://www.facebook.com/events/1093889251845977/