Global klimatstrejk!

19

APR

Fridays For Future, Stockholm

Demonstration

GLOBAL KLIMATSTREJK

Vi vägrar stå och se på medan våra makthavare eldar på den klimatkris som skördar otaliga liv redan nu och tar ifrån oss framtiden. Den 19:e april demonstrerar unga och vuxna över hela världen mot den eskalerande krisen och den politik som driver på den och kräva klimaträttvisa.

Fridays For Future har skolstrejkat för klimaträttvisa sedan 2018. Nu fortsätter vi demonstrera för att förena Sverige bakom ett budskap: vi behöver en grundläggande förändring av våra politiska och ekonomiska system för att möjliggöra klimaträttvisa.

Att demonstrera är vår demokratiska rättighet och skyldighet. Ett systemskifte är bara möjligt om alla delar av samhället går samman i en folkrörelse som gemensamt pressar makten.

Är du en klimatorganisation eller rörelse och vill gå med? Tveka inte att höra av er till oss om hur ni kan vara med på och stödja demonstrationen den 19 april!

OBS!!!

Det är viktigt för oss alla att detta blir en fredlig, partipolitiskt obunden & oberoende manifestation. Därför ber vi er att helt undvika loggor för politiska partier, partipolitiska nätverk och företag.

Ta med banderoller & skyltar med budskap kopplat till denna strejk och vad ni vill förmedla & stå upp för just denna dag. Tack för att ni respekterar detta.

VAD DU KAN GÖRA FÖR ATT HJÄLPA TILL:

SPRID ORDET!

Bland det mest värdefulla du kan göra för att hjälpa till är att sprida ordet om eventet - till klasskamrater, familj, vänner och alla du känner, för att se till att det här blir en så stor & slagkraftig skolstrejk och demonstration som möjligt!

BIDRA EKONOMISKT!

Med den här typen av event och manifestationer tillkommer en hel del kostnader i form av teknik, säkerhet, material, scen etc. Eftersom Fridays For Future är en ideell rörelse är evenemanget det också och varje bidrag är varmt välkommet!

Swish: Swisha 123 062 66 97 (Föreningen Live Green)

BG: 5876-3384 (Stödföreningen Fridays For Future Sverige)

Medd: FFF STHLM (OBS! Viktigt att inte glömma att märka bidraget så pengarna kommer rätt)

HJÄLP TILL SOM FUNKTIONÄR!

Vill du hjälpa till att göra storstrejken den 19:e april i Stockholm till en succé som funktionär? Toppen!

Intresseanmäl dig direkt till: matilde.varatta@fridaysforfuture.se så återkommer vi inom kort med mer detaljerad information!

(Tyvärr måste man vara 18 år eller äldre för att kunna vara funktionär!)

Mer information om strejker i Sverige : www.fridaysforfuture.se

Adress

Odenplan
Odengatan 71
113 22 Stockholm
Sweden

Källa: https://www.facebook.com/events/773629961378228