Zenit: Palestina

27

APR

Röda rummet, Clarté m.fl., Stockholm

Forum

Zenit: Radikalt forum är den nya mötesplatsen för alla till vänster om Daniel Suhonen. Några gånger per år kommer vi att dyka upp på olika platser i Stockholm och runt om i landet. Varje kväll kommer att fyllas av panelsamtal, musik, dikt, film, och konst.

Men framför allt kommer det att vara en plats där socialister och anarkister, kommunister och syndikalister, luttrade klimataktivister och unga fackföreningsentusiaster kan träffas. För om vi någon gång vill nå det där klasslösa samhället som vi strävar mot så finns det faktiskt ingen genväg. Vi måste lära känna dem som har möjlighet att skapa ett sådant samhälle – vi själva.

Bakom Zenit: Radikalt forum står ett löst nätverk av olika tidskrifter och organisationer; Röda rummet, Clarté, Brand, Fronesis, Flamman och Centrum för marxistiska samhällsstudier.

Programmet för det första Zenit kretsar kring Palestina. Det blir samtal, dikt, film och musik. Dessutom firar vi rykande färska nummer av Clarté och Röda rummet, och att Kalam Podcast har tillbringat sin första månad i etern.

  • 18:00 – Dörrarna öppnas
  • 18:30-19:15 – Filmvisning: The Dream (Al-Manam) av Mohamad Malas
  • 19:15-19:45 – Paus
  • 19:45-20:30 — Poesiläsning av Aya Kanbar och samtal om mediernas bevakning av Gaza med Dan Israel (Clarté), Paulina Sokolow (Flamman) och Roya Hakimnia (Internationalen).
  • 20:30-22:00 – Umgänge

Inträde: 50 kronor

Inträde, ett exemplar av Röda rummet respektive Clarté och en patreonprenumeration på Kalam podcast: 150 kronor

Tilltugg och dryck finns att köpa

Adress

Hägerstensåsens Medborgarhus
Riksdalervägen 2
129 32 Stockholm
Sweden

Källa: https://www.facebook.com/events/330444510042575/