1 maj - med Vänsterpartiet

1

MAJ

Vänsterpartiet Storstockholm, Stockholm

Demonstration 1 maj

Kom och fira arbetarrörelsens högtidsdag med Vänsterpartiet Storstockholm!

I en tid när Sveriges regering låter sig styras av högerextrema SD och fascismen normaliseras måste vi visa att ett annat Sverige är möjligt.

Vår tids ödesfråga är klimatet, när regeringen kapitulerar inför detta har vi förslagen för en framtid inom de planetära gränserna. Det ska kunna gå att lita på tågtrafiken och svenska järnvägar ska drivas av svenska staten. Därför kan vi inte låta EU tvinga Sverige att ha en sönderprivatiserad järnväg.

Idag tillåter regeringen och SD att företag tjänar pengar på elever och patienter, det är till och med så att man uppmuntrar det och tycker att det är bra. Vi tycker att det är nog med marknadsexperiment som drabbar personal, lärare, patienter och elever.

Alla som arbetar i Sverige ska garanteras rimliga löner och arbetsvillkor. Det ska vara säkert på arbetsplatsen, ingen ska diskrimineras eller undantas från rättigheter. Kollektivavtal ska gälla för svenska jobb och politiken måste reglera plattformsföretag!

Vi samlas traditionsenligt på Medborgarplatsen den 1 maj och tågar mot Kungsträdgården för ett fullspäckat scenprogram men hela 1 maj-veckan är fylld av aktivitet.

Plakatverkstad

  • 21 april - Kungsgatan 84
  • 27 april - Kunsgatan 84
  • 28 april - Kungsgatan 84

1 maj

  • 12.00 Start scenprogram Medborgarplatsen
  • 13.00 Avmarsch mot Kungsträdgården

Adress

Medborgarplatsen
Medborgarplatsen 13
118 26 Stockholm
Sweden

Källa: https://www.facebook.com/events/1141257440354375/