Möt fredsrörelsen i Israel och Palestina på Sverigebesök

2

MAJ

ABF Stockholm, Socialdemokraterna i Stockholm & Olof Palmes Internationella Center, Stockholm

Samtal

Two State Coalition (TSC) är ett unikt israeliskt-palestinskt nätverk med 30 civilsamhällesorganisationer som arbetar för fred och en tvåstatslösning på konflikten i Palestina och Israel. För sitt femte årliga möte (efter Rom, Bryssel, Paris och Berlin) besöker de nu Stockholm för att möta regeringsrepresentanter, parlamentariker, civila samhället och den svenska allmänheten för att dela med sig av sitt arbete och vägen mot fred. Årets möte blir nätverkets viktigaste hittills med tanke på den allvarliga utvecklingen sedan 7 oktober 2023. I förlängningen är syftet med Sverigebesöket att utsikterna för fred och en tvåstatslösning ska stärkas. Med detta öppna seminarium vill TSC informera om läget i området och öppna upp för diskussion med civilsamhället och engagerade medborgare.

Frågor som kommer stå i fokus

📌 Hur ser utvecklingen ut i Israel och Palestina? Vad är förutsättningarna, och vad behövs enligt TSC, för att nå fred och få till stånd en tvåstatslösning?

📌 Hur arbetar den israeliska och palestinska fredsrörelsen för att bryta utvecklingen och nå sina mål om en fredlig samexistens?

📌 Hur kan Sverige, i huvudsak, men även EU och andra aktörer inom civila samhället liksom allmänheten bidra till en fredlig utveckling och att en politisk lösning kan nås?

Medverkande

📌 En delegation av representanter från Two State Coalition som består av 30 palestinska och israeliska organisationer (TSC medlemsorganisationer). Dess ledning består av högt uppsatta politiska profiler såsom Yossi Beilin, f.d. justitieminister i Israel och Yasser Abed Rabbo, f.d. generalsekreterare för PLOs exekutivkommitté (Senior Leadership – Geneva Initiative (geneva-accord.org)). Bland andra deltar Nidal Foqaha (Palestinian Peace Coalition, partnerorganisation till Palmecentret) och Gadi Baltiansky (från israeliska sidan av Geneveinitiativet) som båda är medordförande i Two State Coalition, liksom Zehava Galon; israeliska människorättsorganisationen Zulats ordförande och f.d. partiledare för Meretz.

📌 Göran Rosenberg, författare och journalist. Han har tidigare varit chefredaktör och är känd som en av våra skarpaste samhällskritiker och debattörer.

📌 Samtalet kommer att ledas av Anna Sundström, Olof Palmes Internationella Centers generalsekreterare.

Tid och plats

  • 2 maj, kl. 1730.
  • Katasalen, plan 1, ABF-huset.

Fri entré men föranmälan krävs.

Anmälan sker här https//billetto.se/e/two-state-coalition-pa-sverigebesok-biljetter-984201?utm_source=organiser&utm_medium=share&utm_campaign=copy_link&utm_content=1

Adress

ABF-huset
Sveavägen 41
111 83 Stockholm
Sweden

Källa: https://www.facebook.com/events/1795484270936815/