Arbete och utopi

4

MAJ

CMS - Centrum för marxistiska samhällsstudier, Stockholm

Samtal

Välkomna till det andra samtalet i CMS samtalsserie om utopier och utopiskt tänkande. Denna gång fokuserar vi arbete och utopi.

Medverkande: Paula Mulinari, Sebastian Svenberg och Ali Esbati.

Hur ska arbetet organiseras? Vad ska det syfta till? Hur mycket av det behövs? Behövs det egentligen alls? Ett centralt tema i de flesta utopier är arbetet. Det har både spelat en stor roll i själva utopierna – arbetet i framtiden – och setts som den reella vägen mot utopi – där utopin förverkligas. Så hur tänker vi utopiskt kring framtidens arbete, arbetets (o)jämlikhet och dess demokratiska förvaltning?

Samtalet är det andra i en längre samtalsserie där vi utforskar olika infallsvinklar på utopier och behandlar ämnen såsom varför vi behöver utopier, utopier genom historien, reella vägar mot utopier, klimatkrisen, feministiska utopier och situationism. Har du förslag på frågor relaterade till utopier som du önskar belysta inom denna serie så är du välkommen att höra av dig till CMS på cms@cmsmarx.org.

Det är dags att vakna från den kapitalistiska realismen och väcka den politiska fantasin till liv!

Dag: Lördag den 4 maj Tid: kl.15.00-16.30, dörrarna öppnas för mingel kl. 14.00 Plats: Teater Tribunalen, T-bana Zinkensdamm Frivillig entré efter förmåga.

Samtalet arrangeras tillsammans med det nätverket transform! europe.

Adress

Teater Tribunalen
Hornsgatan 92
118 21 Stockholm
Sverige

Källa: https://www.facebook.com/events/1119742346007426/